Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.24, 23:42

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Липень » 7 » Звіт про діяльність навчального закладу протягом 2016-2017 н.р. (продовження)
07:07
Звіт про діяльність навчального закладу протягом 2016-2017 н.р. (продовження)

 Звіт

директора ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 м. Славута

Палія Олександра Євгенійовича

про діяльність навчального закладу протягом 2016-2017 навчального року.


 

4. Виховна та позакласна робота.

Виконуючи основні завдання виховання учнів у школі спільно з педагогічним колективом впроваджено різноманітні форми й методи роботи: колективні творчі справи, години спілкування, бесіди, свята, зустрічі, екскурсії, конкурси, огляди, акції, виставки, тощо.

Протягом 2016-2017 н.р. проведена низка виховних заходів. Так серед заходів слід відзначити засідання клубу «Старшокласник» на теми:

  • Єдиний урок «Щоб у серці жила Батьківщина» (10-11 кл., вч. Косік Т.Д.);
  • До Дня гідності та свободі «Герої не вмирають» (9-11 кл., вч. Потаковська І.М., Павельчук Н.О., Косік Т.Д.);
  • до Дня Збройних Сил України «Відвага. Мужність. Патріотизм» (вч. Потаковська І.М.).

Вдалим виявилось свято до Дня Захисника України «Козацькі забави» (кл. кер. 5-11 кл., вч. музичного мистецтва Кулик Н.В.), організоване на осінніх канікулах із залученням батьків.

До Дня гідності та свободи було проведено шкільний конкурс патріотичної пісні. Сід відзначити підвищення рівня виконавської майстерності та сценічної культури школярів. Найяскравишими були дует учнів 6 кл. у складі Павельчук Д. та Феєра А. (кл. кер. Харь С.В.) та солістка 1 кл. Іщук В. (кл. кер. Коваль О.В.).

В рамках тижня української мови та літератури відбулися лінійка до відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім.. Т.Г. Шевченка, лінійка до відкриття тижня, літературно-музична композиція «Лунай, прекрасна наша мово!», «Шевченківські дні» та конкурс художнього читання «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття» (від. Коробчук Г.П., Мельник Т.В.)

В рамках тижня правових знань відбулися зустрічі з працівником ювенальної превенції Левосюком І.С. (відповідальна соц.пед. Григорук З. М.).

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів без насильства» слід відмітити шкільні акції «Ми проти СНІДу, ми за життя!», «Ми проти насильства», «Червона стрічка», виступ шкільної агітбригади «Заради життя» (Андрієвська О.Я., Левіна І.М., Григорук З.М. ).

В рамках Всеукраїнського тижня англійської мови відбувся фестиваль англійської творчості (кер. Андрієвська О.Я., Кулик Н.В.)

Вдалим виявились свято «Лісова казка», проведене групою продовженого дня (кер. Мулик А.Е.)

На високому організаційному рівні пройшли новорічні ранки та вечори у початковій, середній та старшій школі. Класний керівник 4 класу Творисюк Г.М. залучила до проведення свята і батьків, а старшокласники – випускників школи. Неординарною організацією виділились «Свято мам» (кер. Калушевич І.О.), «Міс Весна» (кер. Підручна Г.О.), «Свято букваря» (кер. Коваль О.В.), «Прощавай, початкова школо!» (кер. Творисюк Г.М.)

Усі заходи проведені на достатньому рівні, що свідчить про те, що класні керівники та вчителі-предметники до організації та проведення заходів підійшли більш серйозно та творчо, ніж у попередньому навчальному році, врахували зауваження та допущені помилки, проводили велику роботу по підготовці учнів до виховних заходів та виховних годин.

Вчителі та учні школи брали активну участь у проведенні загальноміських заходів. Так, у міському конкурсі патріотичної пісні дует Нищетюк Лілії та Гнесь Ольги (11 кл.) зайняв І місце (кер. Кулик Н.В.). Синицький Денис та Левін Микола вибороли ІІ місце у міських змаганнях зі спортивного туризму «Зв’язки» (кер. Мулик Я.Є.). Команда школи у складі Меркулова М. (8 кл.), Левін М. (10 кл.), Лазарєва А. (6 кл.), Петрійчук А. (5 кл.), Доброва К. (6 кл.), Караченчева В. (9 кл.), Жук С. (7 кл.) та Головій Д. (8 кл.) перемогла у міському конкурсі «Новорічна композиція. Український сувенір» (кер. Рафаєнкова З.А., Потаковська І.М.). Пошукова група у складі учнів 7 кл. Ярощук А., Матвійчук Д., Власюка Р., Коваль А., Расенко Л., Жук С. та Пахомова К. посіли І місце у міському та ІІІ місце в обласному етапах Всеукраїнської краєзнавчої експедиції «Моя Батьківщина – Україна» (кер. Рафаєнкова З.А.). В міському етапі ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Здай кров заради життя» ІІ місце отримала Ящук А. (7 кл., кер. Рафаєнкова З.А.). За кращий малюнок у конкурсі «Людина і ліс» в рамках щорічної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» нагороджений Гучинський А. (6 кл., кер. Рафаєнкова З.А.). За кращу аплікацію у конкурсі «Природа малого Полісся очима дітей» відзначено Корженевського І. (9 кл., кер. Рафаєнкова З.А.) Номінацію «За оригінальне технічне рішення» і поїздку до м. Київ в ХХІ регіональному конкурсі «Вступ в атомну енергетику» з роботою «Атомна леді» виборола Мулик А. (3 кл., кер. Потаковська І.М.). Учасники гуртка «Юний стрілець» (кер. Степанюк С.В.) приймали участь в міському святі Пресвятої Богородиці, вихованці гуртка «Підготовка юнаків до служби в ЗСУ» представляли місто на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної грі «Сокіл» («Джура»)

Класні керівники Мельник Т.В. та Харь С.В. були учасниками міської конференції класних керівників 5-11 класів, де Харь С.В. підготувала виступ «Діагностика та анкетування батьківської громадськості».

На базі школи було проведено семінар-практикум для заступників директорів з виховної роботи «Діяльнісний підхід як засіб виховання життєво-компетентної особистості в умовах навчального закладу»

Протягом року і, зокрема, перед проведенням певних заходів (екскурсії, походи, змагання та ін.) класними керівниками та вчителями-предметниками проводилася робота стосовно збереження життя і здоров’я дітей та робота по запобіганню нещасних випадків серед неповнолітніх. Проведені бесіди, виховні заходи, висвітлені практично всі ситуації, які можуть загрожувати життю чи здоров’ю дитини. Школа забезпечена інструкціями з техніки безпеки, охорони життя і здоров'я школярів загального характеру і по предметам підвищеної небезпеки. Розроблені і затверджені в установленому порядку загальношкільні заходи і план роботи з профілактики дитячого травматизму.

Робота з батьками – це і традиційні батьківські збори, родинні свята загальношкільні збори, конференції. Так у цьому навчальному році проведені класні батьківські збори «Права та обов’язки неповнолітніх» та батьківсько-учнівські збори в усіх класах, розширене засідання батьківського комітету школи, де відбулася презентація роботи учнівського самоврядування та творча імпреза «Сузір’я учнівської творчості». Питання розглядалися актуальні як для окремого класу, так і для всієї школи, дитячого та батьківського колективу взагалі: про профілактику жорстокості та насильства, про запобігання дитячому травматизму, про дотримання єдиних вимог стосовно поведінки учнів у школі, шкільної форми, харчування, про вибір профільного навчання для старшої школи та ін. Робота батьківського лекторію проводилась за тематикою «Школа профілактики конфліктів».

Важливе місце в ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 відводиться діяльності учнівського самоврядування, яке діє на загальношкільному та класному рівнях.

  • початку навчального року було проведено вибори органів класного та шкільного учнівського самоврядування та сплановано його роботу, а також залучено учнів до участі в засіданнях міської молодіжної дорадчої ради. Учасники шкільного самоврядування приймали активну участь в організації та проведенні таких загальношкільних заходів, серед яких (01.09.) - Урочисте свято Першого дзвоника ; (06.09) вибори голови учнівського парламенту; (30.09) день учнівського самоврядування; святковий концерт для вчителів до Дня працівників освіти; (25.10) захід до Дня Захисника України «Козацькі забави»; (21.11) загальношкільна лінійка до Дня Гідності та Свободи; акція «Свічка пам’яті»; акція «Червона стрічка», учнівське віче до Дня соборності України, акція «Живий ланцюг» тощо.

Протягом року проводилися рейди-перевірки «Шкільна форма», «Запізнюваність учнів до школи», акції «Милосердя» (допомога воїнам АТО) (жовтень), «Подарунок солдату» (06.11. – 06.12.), «Турбота» (26.12. -привітання ветерана Бацана О.П. з ювілеєм, 08.05 – привітання з Днем перемоги).

За ініціативи лідерів учнівського самоврядування введено динамічні перерви та активний відпочинок під час канікул у вигляді туристичних квестів, профорієнтаційних квестів «Подорож до Майстерграду», «Свята печеної картоплі».

Учнівське самоврядування спрацювало на достатньо дієвому рівні, хоча ще є недоліки. Тому надалі учнівське самоврядування працюватиме за такими ж принципами, та над вирішенням наступних проблем:

- підвищення рівня вихованості учнів,

- залучення дітей до активної екологічної діяльності;

- привернення увагу учнів до життєвих проблем пенсіонерів, ветеранів війни, переселенців з зони АТО;

- залучення батьків у виховний процес ,як рівноправних учасників;

- організація змістовного відпочинку школярів.

З метою 100% охоплення дітей шкільного віку навчанням в школі постійно проводиться організаційна робота, розробляються і проводяться заходи по недопущенню бездоглядності та невідвідування учнями школи. Проводиться обстеження житлових умов учнів з багатодітних, малозабезпечених родин, родин, де склалися незадовільні умови для навчання та виховання дітей. Таким родинам надається допомога, в тому числі і матеріальна, за рахунок проведення благодійних акцій і спонсорської допомоги.

Постійно оновлюється банк інформаційно бібліографічних, нормативно-правових матеріалів з питань превентивно-правового виховання дітей і учнівської молоді.

Один раз на місяць проводиться засідання шкільної ради профілактики правопорушень.

Протягом навчального року проводилися спільні заходи з працівниками ювенальної превенції, соціального педагога та психолога, класними керівниками школи щодо попередження вчинення правопорушень/злочинів, вживання наркотичних засобів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів учнями школи.

Психологом школи проведено діагностику «Молодь і протиправна поведінка», «Проблема шкідливих звичок в учня», «Агресія і агресивність».

Постійно відстежується динаміка кількості дітей із сімей трудових мігрантів, вивчаються соціально-побутові умови їх проживання, забезпечено соціальний супровід таких дітей.

Проводиться щомісячна взаємозвірка з сектором ювенальної превенції Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області щодо скоєння злочинів та правопорушень неповнолітніми, постановки на облік дітей, які вживали алкоголь та наркотики.

З 05.12.16 по 09.12.16 проходив тиждень здорового способу життя, під час якого було проведено ряд заходів спрямованих на профілактику наркоманії, ВІЛ/СНІДу, попередження суїцидальних тенденцій серед учнівської молоді.

В шкільній бібліотеці оформлено куточок з прав дитини та розміщено в ньому дані про організації, до яких можна звернутися з приводу порушення прав дитини.

Класними керівниками, соціальним педагогом школи, заступником директора з виховної роботи, педагогом організатором систематично проводяться тематичні інтерактивні бесіди, години, круглі столи, тренінги, семінари, уроки права на яких розглядаються питання профілактики правопорушень, жорстокого поводження, суїцидальної поведінки серед неповнолітніх із залученням громадськості, правоохоронних органів.

Для учнів школи постійно проводяться заняття з використанням відео та фотоматеріалів щодо протидії злочинності та негативним проявам в учнівському середовищі.

Встановлено дієвий контроль за відвідуванням учнями навчальних занять, недопущення дітьми пропусків уроків без поважних причин.

Класними керівниками та психологом школи проводяться бесіди з батьками про недопущення доступу учнів до сайтів, що містять аморальну інформацію.

Вчителем інформатики розроблено та постійно оновлюються поради батькам, яким чином контролювати роботу дітей в інтернеті вдома.

В ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 тимчасово на обліку в СЖО протягом 2016-2017н.р. перебувало три сім’ї. Діти забезпечені безкоштовним харчуванням. Також згідно проведених акцій у школі «Допоможемо друзям», «Зима», дітям надається благодійна допомога (одяг, взуття). Також, щороку отримують благодійну допомогу від ЦСССДМ – новорічні подарунки, шкільну форму, гуманітарну допомогу (одяг).

З батьками та учнями сімей, які тимчасово перебувають на обліку в СЖО соціальним педагогом, психологом спільно з класними керівниками були проведені наступні заходи:

1. Сформовано та постійно поновлюється список дітей, які опинились в СЖО.

2. На кожну дитину заведено індивідуальну картку психологічного супроводу .

3. Щоквартально проводиться звірка щодо обліку дітей та сімей, які опинились у СЖО з ЦСССДМ та службою у справах дітей.

4. Охоплено учнів шкільними та позашкільними гуртками, факультативами в

позаурочний час.

5. Спільно з представниками ЦСССДМ здійснюється соціальне інспектування сім’ї.

6. Постійно проводиться просвітницька та консультативна робота з батьками з питань навчання, виховання, розвитку, забезпечення прав та законних інтересів дітей.

7. Протягом навчального року психологом та соціальним педагогом школи проводилася індивідуальна, групова, корекційна, консультативна робота з учнями та їх батьками.

8. Проведено інструктативну нараду з класними керівниками «Особистісно– орієнтований підхід у навчанні та вихованні дітей, що перебувають у СЖО».

9. Обстежено житлово-побутові умови проживання сімей.

В ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 було проведено професійне дослідження серед учнів 9, 11 класів. Під час дослідження були використані методики: карта інтересів А.Е. Голомштока, «Вивчення інтересів та нахилів здібностей учнів». Після проведеного дослідження встановлено: люди заповзятого типу (10% досліджуваних), люди реалістичного типу (60% досліджуваних), люди конвенціонального типу (25% досліджуваних), люди інтелектуального типу (5% досліджуваних).

З учнями 1-11 класів були проведені наступні години психолога:

  • Бесіда для учнів «Моя улюблена професія».
  • Просвітницько-профілактичне заняття «Взаємовідносини з дорослими. Як уникнути конфліктів та непорозумінь».
  • Бесіда «Умій контролювати свої емоції».
  • Тренінг «Світ професій».
  • Бесіда «Пияцтво початок безбожництва».
  • Бесіда «Що таке наркоманія?».
  • Бесіди: «За здоровий спосіб життя», «Здорові діти – здорова нація», «Роль сім’ї у формуванні здорового способу життя», «Курити чи не курити?».
  • Бесіди: «Спілкуватися – це просто», «Як виховати добрі звички»,
  • Заняття «Подорож до країни дружби», «Хто такий справжній друг?», «Іскорки доброти», «Хороші і погані звички».
  • Ігри: «Друзі», «Сонячний настрій», «Емоції», «Корабель успіхів».

В рамках організації літнього відпочинку з 29.05.2017 р. по 16.06.2017 р. працював пришкільний табір з денним перебуванням «Веселковий дивограй», в якому відпочивало 37 дітей, з яких 12 малозабезпечених, 1 дитина-сирота, 1 дитина-інвалід, 5 дітей учасників АТО. За направленням управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради двоє учнів: Пашинська Яна та Філімонов Тимур отримали путівки до літніх оздоровчих таборів.

Діяльність бібліотеки загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 спрямована на реалізацію Закону України «Про освіту», Закону України «Про загальну середню освіту», Закону України «Про бібліотеку і бібліотечну справу», «Конституції виховання освіти», «Державної цільової програми підтримки розвитку читання.

Протягом року бібліотекою проводилась робота згідно плану. Головною метою діяльності шкільної бібліотеки була популяризація книг серед учнів, формування їх світогляду, допомога кожній дитині в задоволенні читацьких інтересів, потреб, запитів. Робота спрямовувалась на збереження книжкових фондів, бібліотечне інформування читачів. Велась пропаганда літератури по предметах, по виховній та позакласній роботі з учнями. В бібліотеці проводилась щорічна акція «Живи, книго!» в рамках якої учні проводили рейди-перевірки по збереженню підручників. Проводились бібліотечні уроки за графіком, тематичні виставки, літературні ігри тощо. Важлива роль у роботі бібліотеки відводилась допомозі у вивченні та засвоєнні навчальних програм з Базових дисциплін, організації навчальної діяльності та дозвілля учнівського колективу, професійному самовизначенню.

В рамках проведення Всеукраїнського місячника «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів» були проведені заходи: книжково – ілюстративна виставка: «Книга збирає друзів», виставка – ярмарок «Дивовижний книжковий світ», в день патріотичної книги для учнів 10 -11 класів захід на тему: «Любов до Батьківщини крізь сповідь сторінок», літературна мандрівка для учнів 3 класу «На гостину до казки», імпровізований літературний автобус для учнів 4 класу. Книги для цього заходу презентував місцевий магазин «Дім книги». Краєзнавчий круїз: «Літературні скарби Славутчини», виставка малюнків – ми читаємо і малюємо, читацький марафон – не хочеш читати? Приходь до бібліотеки – ми почитаємо тобі під час тижня «Цікавого читання», бліц опитування: твоя улюблена книга. Було проведено літературну вікторину для учнів 9 класу. Бібліотекар школи Рафаєнкова З.А. прийняла участь у номінації «Читання і діти: діапазон бібліотечних ідей і можливостей» Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека 2017»

Пошукова група учнів 7 класу прийняла участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції «Моя Батьківщина - Україна». За підсумками міського етапу - І місце, а за підсумками обласного етапу роботу пошукової групи визнано призером ІІІ ступеня.

 

      Система гурткової роботи школи спрямована на розвиток творчості учнів, їх здібностей, талантів, формування естетичного смаку, здорового способу життя, на задоволення потреб учнів щодо реалізації їх особистості. Система гурткової роботи динамічна – деякі гуртки працюють багато років, а деякі – рік – два. На початку року в школі функціонувало 8 гуртків, в яких займалося 134 дитини, що становить 55 % від загальної кількості учнів школи.

 

№ з/п

Назва гуртка

На базі яких класів

Керівник гуртка

1.

Баскетбол

7-11 кл.

Мулик Я.Є.

2.

Євроклуб

9-11 кл.

Андрієвська О.Я.

3.

Вокальний спів

1-11 кл.

Кулик Н.В.

4.

Паперопластика

5-7 кл.

Потаковська І.М.

5.

Влучний стрілець

8-9

Степанюк О.В.

6.

Підготовка юнаків до служби в ЗСУ

10-11

Степанюк О.В.

7.

Основи дизайну

5-9

Рафаєнкова З.А.

8.

Патріот

6-9

Андрієвська О.Я.

 

В позашкільних закладах займається 67 учнів школи, що становить 28 % від загальної кількості учнів школи, з них в: будинку дитячої творчості – 43, школі мистецтв – 5, дитячо-юнацькій спортивній школі – 4, екологічному центрі – 15. 

 

Переглядів: 477 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024