Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 17.05.24, 11:31

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2020 » Грудень » 4 » Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”
21:44
Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

 З метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у  сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок щорічно з 25 листопада до 10 грудня включно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Цьогоріч дана акція проходить під гаслом «Розфарбуємо світ в помаранчевий колір: покоління рівності виступає проти зґвалтувань». 

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок;

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день інвалідів;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини. 

З метою формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства у цей шістнадцятиденний період у Славутській гімназії №7 проведено чимало заходів. Акція в закладі розпочалася із годин спілкування «Ми – різні, але ми –  рівні». Здобувачам освіти 1-5-х класів були проведені уроки толерантності та доброти «Доброзичливі стосунки з оточуючими» до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Разом із класними керівниками молодші школярі організували флешмоби «Наші пальчики проти насильства» та «Долоньки доброти». Схожий флешмоб відбувся і в 7 класі під девізом «Дитячі долоні проти насильства» та у 8 класі «Синя стрічка». Здобувачі освіти 5, 7 та 9 класу взяли участь у акції «Червона стрічка», а шестикласники провели флешмоб «Розфарбуємо світ у помаранчевий колір».

В рамках акції “16 днів проти насильства” у навчальному закладі були проведені години спілкування «Зупинимо СНІД разом», «Всі ми різні – всі ми рівні», «Добро починається з тебе», «Сім’я – простір без насилля», анкетування учнів 7-9-х класів на виявлення насильства та булінгу у шкільному та сімейному середовищі. 

Зі здобувачами освіти гімназії проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Це, зокрема, зустрічі зі старшим інспектором ювенальної превенції Славутського ВП Сопронюком Р.О. на тему: «Правопорушення та юридична відповідальність неповнолітніх» (8, 9 кл.), бесіда з виконуючою обов’язки начальника відділу «Славутського бюро правової допомоги» Панасюк І.О. на тему: «Протидія домашнього насильства» (6 кл.). Учні 9 класу Славутської гімназії №7 мали чудову нагоду поспілкуватися з Качковським О.І. – представником Всеукраїнської Благодійної Організації АСЕТ, Степанюк Г.М. – головним спеціалістом у справах сім’ї УСЗН виконавчого комітету Славутської міської ради та Пашко О.І. – фахівцем із соціальної роботи відділення СССДМ КУ «Славутський ТЦСО» та отримати цікаву і корисну інформацію для себе про насильство та ВІЛ-СНІД.

Увазі користувачів бібліотеки була представлена демонстрація фільму “Життя на продаж” до Міжнародного дня боротьби з рабством та виставка тематичної літератури «Зупини насильство – захисти себе».

Сподіваюся, що проведені заходи спонукатимуть здобувачів освіти до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприятимуть вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, шанобливого та толерантного ставлення до інших.

Педагог-організатор

О. Андрієвська 

 

Переглядів: 263 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024