Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.24, 23:18

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2020 » Вересень » 7 » Уроки просто неба
14:04
Уроки просто неба

 Замість звичайного класу – шкільне подвір'я. Оpen-air-classroom.  Як вам такий формат? Тим більше, що погода поки що це дозволяє.

Пандемія диктує нам нові правила життя та навчання. Як саме вибудувати навчальний процес? Поки що точаться запеклі дискусії, але все частіше і МОН, і представники адміністрацій шкіл, і самі вчителі говорять про уроки просто неба. До речі, це одна з рекомендацій Головного державного санітарного лікаря – за можливості уроки з окремих предметів мають проводитися на свіжому повітрі. І це дійсно непогана ідея, адже зараз у МОЗ говорять, що ризик передачі коронавірусу на свіжому повітрі мінімальний.

Перенести навчання з класу на вулицю – не нова ідея. Дослідники давно говорять про те, що перебування на свіжому повітрі позитивно впливає на самопочуття дітей, покращує їхнє фізичне та психічне здоров'я, підвищує рівень залученості до навчання та уваги. А в умовах сьогодення, що вимагає соціальної дистанції, такі заняття просто неба можуть стати справжнім спасінням. 

 Формат open-air-classroom - це альтернативний простір, де і діти, і вчителі почуватимуть себе безпечно. Звісно, що на вулиці також діють карантинні норми. Маска не обов’язкова, але обов’язковим є дотримання дистанції між учасниками освітнього процесу.

Більшості учнів гімназі №7 такі уроки подобаються. Вони стимулюють здобувачів освіти до навчання, завдяки таким урокам діти стають вневнішими у собі та власних силах. Зміна оточення покращує настрій. Деякі речі простіше пояснити на прикладі живої природи, ніж намагатися описувати. Окрім того, сучасні діти не так часто безпосередньо взаємодіють із живою природою, тому такі уроки можуть стати справжньою знахідкою. Здобувачі освіти на уроці просто неба постійно дихають свіжим повітрям, активно рухаються на перервах, а це, як відомо, сприяє покращенню фізичного здоров'я та зменшує рівень стресу, що так важливо у навчальному процесі.

 

Переглядів: 247 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024