Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.24, 04:57

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Березень » 23 » Урок дослідження на тему: "Папороті: будова, життєвий цикл, різноманітність та значення"
20:27
Урок дослідження на тему: "Папороті: будова, життєвий цикл, різноманітність та значення"

Урок дослідження на тему: "Папороті: будова, життєвий цикл, різноманітність та значення" був проведений в 6 класі 23 березня головою методичного об'єднання вчителів природничо - математичного циклу Харь С.В.

    Є рослини, що овіяні легендами, повір'ями. Саме до таких належить і папороть, яку часто можна зустріти, блукаючи під тінистими розлогими деревами. Бо, за легендами, рослина допоможе віднайти всі скарби землі, закохати будь-яку дівчину, відімкнути замки без ключів. Одним словом, полегшить життя людини.

  Чи повірили учні 6 класу у цю легенду і чи можна дійсно знайти квітку папороті?

   Саме на основі фолькльорних матеріалів діти на чолі з вчителем вирушили у цікавий урок- дослідження з використанням технологій інтерактивного навчання. Учні активно працювали на різних етапах уроку: самостійна робота з текстом підручника, аналізували, порівнювали, робили логічні висновки, розвивали біологічне мислення, пам'ять, увагу, кмітливість, навички комунікації.

   Але найцікавішим для дітей було дослідження кімнатної рослини папороті - нефролепіса з такими дивовижними листками - вайями. Саме в лисках була таємниця, яка була розкрита учнями, завдяки знанням отриманим на уроці.

     Повір'я було розвіяне і учні переконалися, що цвіту папороті не існувало і існувати не може.

   Отже, вивчення теми через дослідження до результативності та застосуванням знань на практиці - мета, яка була досягнута на уроці.

Переглядів: 469 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024