Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.24, 08:22

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Січень » 25 » Тетянин день - свято молодості та тих, хто зберігає в душі вогонь творчості, спраги знань, пошуку і відкриттів, прагнення до кращого
22:24
Тетянин день - свято молодості та тих, хто зберігає в душі вогонь творчості, спраги знань, пошуку і відкриттів, прагнення до кращого
     17 листопада — Міжнародний день студента, а 25 січня — День російського, українського та білоруського студента, більш відомий широкій громадськості як Тетянин день.
     Свято це родом із Санкт-Петербурга, але довгий час воно святкувалося лише в Москві. Саме в Тетянин день, 12 (25 по Григоріанскому календарю) січня 1755 року, імператриця задовольнила прохання графа Івана Шувалова про відкриття в Москві університету, про що і підписала відповідний указ. А великомучениця Тетяна стала небесної патронесою студентів.
Навмисно так вийшло чи ні — сказати складно. Але вийшло символічно: великомучениця Тетяна завжди вважалася заступницею студентів. Походила вона із знатної римської сім'ї, батько дівчини був християнином і виховав її відповідно.
     Було це в III столітті нашої ери — в часи переслідувань християн. Тетяну схопили і катували — а вона лише молилася за своїх катів. Тортури не приносили дівчині ніякої шкоди. Навіть голодний лев, випущений з клітки, ліг біля її ніг і замугикав як кошеня.
     Тетянин день спочатку відзначався в Москві. Відзначався широко, з розмахом: після короткої офіційної церемонії в університеті в місті починалися масові народні гуляння. Але потім, коли університети з'явилися у багатьох містах, Тетянин день став святом всіх студентів, про що був виданий відповідний імператорський указ.
     Весела вдача, любов до свободи, прагнення жити сьогоднішнім днем — ці риси притаманні студентам усіх часів і народів. Багато хто їх засуджують за це, але… «Молодість — це та вада, яка швидко минає» — сказано в одному з добрих старих фільмів. Так давайте ж дозволимо студентам залишатися самими собою - вони ще встигнуть стати серйозними і солідними.
     Адміністрація школи вітає всіх Тетян, Тетянок, Тань, Танюшок і т.д. з Днем ангела! Нехай ангел-охоронець завжди буде поруч, а ще краще - на крок попереду! А також наших студентів, майбутніх студентів - випускників школи з святом:
     Студент - це слово для нас є знайоме,
     А скільки в нім світла й тепла
     Студент - це непросто вже школа,
     А справжнє студентське життя.
     Життя не назветься вже казка,
     Бо сесії тут і екзамени є.
     В студента й буває поразка,
    Як двійка в журнал запливе.
     Й буває що й три ненароком
     Потрапить на новий листок.
     Четвірки частенько минають,
     Десь тут попід нашим вікном.
     А п'ять - це вже радість яка я,
     Коли тебе щось запита -
     А ти все розкажеш як знаєш
     І викладеш все із повна.
     Така вже студентська доля,
     Що вчитись на пари ходить,
     А потім в кінці - ненароком
     Ще й гарний диплом получить.
Переглядів: 679 | Додав: poe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024