Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.24, 19:44

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2019 » Лютий » 8 » Семінар
20:21
Семінар

В рамках плану роботи школи проведено семінар на тему: «Підвищення професійної компетентності педагога в умовах Нової української школи».

Тема семінару на перший погляд, здається звичною. Говорячи про будь-які питання в освіті, ми обов’язково зважаємо на підвищення професійної компетентності педагога. Але чому знову постає потреба обговорити зазначену тему? Чи актуальною вона є? Саме ці питання допоміг розв’язати семінар.

Термінологічну розминку, вправу «Пазли» провела вчитель 1 класу Підручна Г.О. Вона розповіла про використання на уроках різних форм та методів. Галина Олександрівна провела з учителями геометричну головоломку «Танграм». Розповіла про те як навчає першокласників граючись.

Який же він - компетентний педагог?

Вчителі пригадали значення термінів: компетенція та компетентність.

За модифікованою таксономією Блума компетенція передбачає процеси запам’ятовування, розуміння, застосування.

А компетентність - аналіз, оцінювання, створення.

З рівнями професійної компетенції вчителя за допомогою різних вправ познайомила Творисюк Г.М.

Якщо раніше система освіти була спрямована на тривалу, ґрунтовну трансляцію знань від учителя до учня, то зараз процес передачі знань є багатовекторним «від усіх і всюди», а вчитель має стати партнером для учня у формуванні ключових компетентностей. Саме таку роль відводить педагогу Концепція Нової української школи.

Сучасний учитель має постійно працювати над собою, швидко вчитися, опановувати нові технології, миттєво змінюватися, щоб відповідати швидкоплинним вимогам суспільства. Він поступово перестає бути джерелом знань, а має навчити молоде покоління організовувати процес засвоєння знань.

Окрім того, серед вимог до професійних й особистісних якостей вчителя нормативні документи визначають вмотивованість, компетентність, творчість, гнучке мислення, відповідальність за результати власної діяльності та здатність до саморозвитку.

Опановувати нові технології вчителю, є з чого.

Педагоги поділилися досвідом, як працюють на різноманітних освітніх платформах. Це відома нам EdEra, де зібрано сучасний освітній контент, новостворена платформа Нової української школи, платформа масових відкритих онлайн-курсів «Прометеус», яка сьогодні набирає особливої популярності.

Дайджест методів корпоративного навчання педагогів підготували вчителі Кучерук І.В., Данильчук Т.В.

Методична робота в сучасній школі - це цілісна система взаємопов’язаних заходів, які ґрунтуються на досягненнях науки, передового педагогічного досвіду та спрямовані на підвищення фахової майстерності педагогів, їхнього творчого потенціалу з метою підвищення ефективності навчально-виховного процесу.

Ця система буде сучасною й ефективною, сприятиме професійному становленню вчителів, опануванню ними нових компетентностей у нашому навчальному закладі

 

Коробчук С.С., заступник з навчально-виховної роботи

Переглядів: 432 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024