Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 17.05.24, 11:10

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2020 » Жовтень » 15 » ПОСВЯТА У ДЖУРИ
11:29
ПОСВЯТА У ДЖУРИ

 13 жовтня, напередодні Дня захисника України та свята Покрови Божої Матері, у Славутській гімназії №7 відбулася традиційна посвята здобувачів освіти 5-6-х класів у джури. Цього дня ще дев’ять юнаків поповнили ряди славного козацтва. 

День 14 жовтня для українських козаків був найбільш шанованим святом. У цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Відзначались найкращі козаки. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю Заступницею і Покровительницею.

Шкільна чота «Вільний лев» доповіла про готовність присягати в джури отаману Хмельницького округу Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» Василю Сидору. Джури, продемонструвавши свій показовий виступ, взяли участь в урочистій посвяті, під час якої давали обіцянки чесно і віддано служити українському народу, козацтву в ім’я становлення незалежності і розвитку України. 

Міський голова Василь Сидор, вручивши відповідні посвідчення, звернувся до юних славутчан: «У цей день ви повинні зрозуміти, що не лише дорослішаєте за віком, а й виростаєте духовно. Сьогодні ви крокуєте у більш відповідальне життя, адже на вас покладаються важливі завдання, серед яких гідно нести звання захисника своєї держави, берегти єдність у боротьбі з ворогами».

 

Переглядів: 278 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024