Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 19.09.24, 04:42

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2023 » Березень » 25 » Обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності
21:13
Обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності

23 березня 2023 року відбувся обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності.

«Барви нескореної України» були представлені у виробах здобувачів освіти Славутської гімназії №7 у техніках: гончарство та художня кераміка і художня вишивка.

Художня кераміка та гончарство – важлива складова декоративно-прикладного мистецтва. Сировиною для виробництва кераміки є глина. Це легкодоступний та унікальний за своїми технологічними й художніми властивостями матеріал – пластичний у формуванні і досить твердий після випалу.

Всі вироби були вироблені вручну, за винятком глечиків, які були виготовлені на гончарному крузі.

Одним із найпоширеніших і доступних видів української народної творчості є вишивка. Це мистецтво краси, фантазії, естетичної насолоди, що протягом віків удосконалювалось та передавалось із покоління в покоління.

Зображення, що виконуються за допомогою вишивки, найрізноманітніші. Це узори, сюжетні композиції, портрети. Матеріали для виконання вишивки: бавовняні нитки, шовкові, шерстяні, льняні і металеві, бісер, стеклярус, перли, штучні і дорогоцінні камені тощо.

В Україні нині існує понад 100 технік вишивання. На нашій експозиції була представлена вишивка у двох техніках: вишивка хрестиком та бісером.

Майстер-клас «Майстерня художньої вишивки «Візерунки рідного краю»» проводила учениця 6 класу Мельник Вікторія, представляла роботи Славутської гімназії №7 учениця 7 класу Іщук Вікторія, демонструвала паперову сукню учениця 6 класу Мулик Дарія.

 

Переглядів: 146 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024