Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.24, 18:12

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Березень » 12 » Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття
09:49
Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття

      В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом для українського народу був і залишається Тарас Григорович Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним Пророком. Адже не одне покоління українців формувало свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити свою Україну вільною і незалежною, прагнув справедливості, добробуту та миру для нащадків, мріяв, щоб Україна була визнана усіма державами світу як могутня європейська країна.

      11 березня в школі пройшов семінар вчителів української мови і літератури на тему         "Формування читацьких компетенцій учнів на уроках літератури шляхом використання інноваційних технологій". В рамках семінару вчитель Коробчук Г.П. провела урок позакласного читання у 6 класі "Уявна подорож з героями цікавих історій" за книгою О.Бусенко "Паперовий янгол". Крім того з нагоди вшанування пам'яті Великого Кобзаря, підготовлена виставка-вернісаж "Віч-на-віч з Шевченком", на якій представлені книги, журнали, картини, присвячені життю та творчій діяльності поета, художника.

      Учні школи продемонстрували усім присутнім на заході свої читацькі навики та творчі уміння в літературно-музичній композиції "Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття".

      В концертній програмі звучали поезії Кобзаря, читці (В. Поліщук, К. Пуц, К. Курята, О. Гнесь), звучали пісні на слова Шевченка (хор 4-6 кл., дует у складі О. Волошина та Л. Ніщетюк). Дуже емоційно сприйняли глядачі виконання пісень дуета Д. Павельчук та І. Калушевич (4 кл.), соло М. Левіна (8 кл.).

     Після концертної програми учасники свята прийняли участь у покладанні квітів до погруддя Т.Г. Шевченка. Свято закінчилося поетичними рядками

 

        "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття",

         І голос твій нам душу окриля.

         Встає в новій красі, забувши лихоліття,

         Твоя, Тарасе, звільнена земля.

 

                     Г. П. Коробчук, вчитель української мови та літератури

Переглядів: 497 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024