Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.24, 06:40

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2019 » Листопад » 26 » Методична робота в школі
21:50
Методична робота в школі

 Методична робота в школі сприяє поліпшенню фахової підготовки  педагогічних кадрів у школах, спонукає кожного вчителя до підвищення свого фахового рівня; сприяє взаємному збагаченню членів педагогічного колективу педагогічними знахідками, дає змогу молодим учителям вчитися педагогічної майстерності у старших і досвідченіших колег, забезпечує підтримання в педагогічному колективі духу творчості, прагнення до пошуку.

Завдання методичної роботи: підвищення наукового рівня вчителя: підготовка вчителя до засвоєння ним змісту нових програм і технологій їх реалізації; постійне ознайомлення з досягненнями психолого-педагогічних дисциплін і методик викладання; вивчення і втілення у шкільну практику передового педагогічного досвіду, творче використання перевірених  рекомендацій: збагачення новими, прогресивними і досконалими методами і засобами навчання; постійне вдосконалення навичок самостійної роботи вчителя, надання йому кваліфікаційної допомоги як у питаннях теорії, так і в практичній діяльності, у підвищенні результативності його педагогічної праці.

Методичну роботу в школі проводять в індивідуальній і колективній формах. Індивідуальна форма Ця форма методичної роботи вчителів є складовою їх самоосвіти.

 Відкриті уроки - одна з колективних форм методичної роботи, їх мета - підвищення майстерності всіх учителів.  Основні завдання відкритих уроків: упровадження в практику вчителів передового педагогічного досвіду і результатів досліджень педагогічної науки, спрямованих на розв'язання завдань, що стоять перед національною школою.

Взаємовідвідування вчителями уроків - має істотне значення у підвищенні педагогічної майстерності вчителів. Якщо молодий і недосвідчений учитель відвідає урок, що його проводить старший колега, то він може збагатити свій методичний багаж. Якщо ж досвідчений педагог відвідає урок менш досвідченого колеги, то зможе порадити йому, як удосконалити той чи той момент уроку. Можливо, й досвідчений педагог знайде щось корисне для себе у молодшого колеги.

 Предметні методичні об'єднання вчителів - центр методичної роботи в школі, На методичних об'єднаннях можуть заслуховувати й обговорювати найактуальніші питання навчання і виховання, нову фахову літературу, організовувати взаємовідвідування уроків, проведення і обговорення відкритих уроків, виготовлення наочності, робота з мультимедійними засобами навчання.

З 11.11.19р. вчителями школи проведені відкриті уроки.

Це урок з української мови в 4 класі (вч. Мельник Т.В.). Тема уроку «Повторення вивченого про прикметник як частину мови». Урок біології у 8 класі (вч.Харь С.В.). Тема уроку «Процес травлення в ротовій порожнині»,на якому вчитель використала різні форми і методи. Це сучасний урок , на якому вчитель вміло продемострувала інноваційну форму проведення уроку. Урок іноземної мови у 6 класі (вч.Павельчук Н.О.), де цілі і методи навчання були спрямовані на розвиток усіх видів мовленнєвої діяльності. 

 

                                                   

 

                                                                 

 

                                                                         

                                                             

                                                        Коробчук С.С., заступник з навчально-виховної роботи

Переглядів: 337 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024