Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.24, 05:29

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Грудень » 13 » Андріївські вечорниці!
23:56
Андріївські вечорниці!

-поміж найбільших зимових свят, мабуть, найвеселішим та найочікуванішим було і залишається свято Андрія – вечір та ніч з 12 на 13 грудня. Ця ніч вважалась особливою, вона давала відповіді на всі запитання про судженого-ряженого.
Так як це було сто років тому, так і відбувається сьогодні. Цьогоріч в ЗОШ І-ІІІ ст. №7 учні 9класу (кл.кер. Мулик Я.Є.) напередодні Андрія, відтворили обряд проведення українських вечорниць, під час якого звучали веселі аутентичні пісні,ворожили на долю, та багато інших забав, що є традиційними для святкування. Дівчата намагались дізнатись про майбутніх чоловіків, наблизити одруження, передбачити місце проживання майбутнього жениха. Неабиякі емоції в публіки викликало ворожіння на черевиках, аудиторія із захопленням сприймала появу хлопців на вечорницях, які вихвалялися перед дівчатами. Кульмінацією свята стало кусання калити – коржа із діркою посередині, який символізує сонце.
На святі були присутні директор школи Палій О.Є, завідуюча ДНЗ №3 «Росинка» Ткачук Н.В., вчителі, батьки, учні школи. Веселі жарти, забави з Калитою, частування смаколиками, співи – усе це об’єднало учасників і гостей в єдину родину, адже брали участь у цьому обряді із задоволенням усі бажаючі. На завершення смачну калиту ділили між гостями і учасниками дійства та пригощали гостей смачними варениками.

Переглядів: 408 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024