Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.24, 18:35

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Липень » 7 » Звіт про діяльність навчального закладу протягом 2016-2017 н.р.
07:07
Звіт про діяльність навчального закладу протягом 2016-2017 н.р.

Звіт

директора ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 м. Славута

Палія Олександра Євгенійовича

про діяльність навчального закладу протягом 2016-2017 навчального року.


1. Загальна інформація про школу.

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 перебуває у комунальній власності Славутської міської ради. Управління та фінансування здійснюється управлінням освіти СМР, якому делеговані відповідні повноваження. Будівля школи прийнята в експлуатацію 1967 року, 1997, земельна ділянка, яка належить школі має площу 1,3 га. У 2016-2017 навчальному році працювало 25 педагогічних працівників, з них 3 сумісників і 2 довантажений та 17 працівників з числа обслуговуючого персоналу. На початок навчального року 244, а навчання завершило 241 учень у 11 класах, середня наповнюваність класів становить 22.


2. Кадрове забезпечення.

У 2016-2017 навчальному році штатними працівниками школа була забезпечена на 100%. Комплектування педагогічних працівників здійснюється відповідно до фахової освіти педпрацівників. При підборі нових кадрів (навіть обслуговуючого персоналу) враховується фахова підготовка, особисті та колективні якості, працездатність, інші характеристики. Час диктує все нові і нові вимоги до вчителя, тому доречним зараз є вміння працювати з комп’ютером, оргтехнікою.

Вчителів «вищої категорії» - 8 вчителів;

«першої категорії» - 6 вчителів;

«другої категорії» - 4 вчителі;

«спеціаліст» - 2 вчителів.

Мають звання:

Старший вчитель - 3 вчителі, з них 1 сумісник.


3. Навчально-методична робота.

На виконання Закону України «Про загальну середню освіту» робота загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 в 2016-2017 навчальному році була спрямована на реалізацію положень Конституції України, сучасної державної політики в галузі освіти, Постанов Уряду, нормативно-інструктивних матеріалів Міністерства освіти і науки України, створення умов для забезпечення доступу громадян до якісної освіти.

Використовуючи індивідуальні, групові та фронтальні форми роботи, здійснено поточне оцінювання знань учнів з предметів інваріантної та варіативної складового робочого навчального плану за рік.

На підставі результатів опанування учнями матеріалу, впродовж вивчення тем, з урахуванням поточних оцінок, різних видів навчальних, контрольних письмових робіт та навчальної активності школярів учителями - предметниками виставлені тематичні оцінки, а на їх основі виставлено оцінки за ІІ семестр та річні. Врахована динаміка особистих навчальних досягнень учнів з предметів впродовж року, важливість тем, тривалість їх вивчення, складність змісту, тощо.

Згідно з річним планом роботи школи, з метою вивчення знань, умінь і навичок учнів та стану викладання предметів, на кінець 2016/2017 н.р. адміністрацією школи було проведено аналіз навчальних досягнень учнів 1-11-х класів.

Учнів школи на кінець 2016/2017 н. р. оцінено відповідно до критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів основної й старшої школи.

За підсумками 2016-2017 навчального року із 241 учня 1-11 класів 52 учні 1,2 класу оцінювалися вербально. Головій Дмитро, учень 8 класу, Лящук Нікіта, Мержвинський Владислав, учні 3 класу, навчалися за індивідуальною формою.

Проаналізувавши стан успішності учнів окремо по класах, потрібно сказати, що в кожному класі є резерв учнів, які б могли досягти свого основного рівня. Так, на високому рівні можуть навчатися ще 8% учнів, які мають рівень досягнень 9 балів тільки з одного або двох предметів, на достатньому рівні - 10% учнів, на середньому 22% учнів. Але порівнюючи навчальні досягнення учнів за рік і за І семестр помітно, що динаміка успішності зростає. Учениця 6 класу Стацюк Іустина річні оцінки має на підставі оцінок за І семестр, так як в ІІ семестрі, в зв’язку з тим, що не відвідувала школу, не атестована з усіх предметів.

Найкращі показники навчальних досягнень, мають 3,4, 5 класи, де учні не мають початкового рівня.

Методична робота в школі складалась із наступних структур :

МО вчителів суспільно-гуманітарного циклу (голова МО Корбочук Г.П.);

МО вчителів природничо-математичного циклу (голова МО Харь С.В.);

МО вчителів художньо-естетичного циклу (голова МО Рафаєнкова З.А.);

МО вчителів початкових класів (голова МО Підручна Г.О.);

МО класних керівників (голова МО Павельчук Н.В.);

постійно діючий психолого-педагогічний семінар (практичний психолог Григорук З.М.);

школа молодого вчителя (голова Коробчук С.С.).

В основі роботи методичних об’єднань лежить організація системної роботи із здібними та обдарованими дітьми, співробітництво з позашкільними закладами міста, науково-дослідницька робота вчителів та учнів, підвищення професійної компетентності вчителів відповідно до кваліфікаційної категорії.

Робота педагогічного колективу була спрямована на реалізацію науково-методичної проблеми, над якою працювала школа в 2016-2017н.р. «Формування соціально компетентної, духовно збагаченої, фізично здорової, творчо мислячої особистості, яка володіє глибокими базовими знаннями з програми середньої школи і має високий рівень допрофесійної підготовки» та виконання таких завдань:

поглиблення змісту загальноосвітньої підготовки учнів з окремих предметів шляхом створення профільних класів, класів допрофільної підготовки, класів з організації роботи факультативів, гуртків, спецкурсів;

підвищення якості знань учнів з базових предметів навчального плану;

підвищення рівня профілактично-консультативної роботи серед учнівського колективу, батьківської громади, створення умов для реалізації відповідних програм щодо розвитку особистості учня, враховуючи соціальний запит та особисту зацікавленість учнів, батьків педагогів;

створення умов для оволодіння педагогами інноваційними методиками з метою підвищення результативності навчально-виховного процесу;

забезпечення змістовного наповнення WEB–сайту школи;

За 2016-2017 н.р. методичним об єднанням суспільно-гуманітарного циклу (голова МО Коробчук Г.П.) було проведено 3 засідання.

В 2016-2017н.р. 6 класу Галицький Максим та учень 7 класу Турчак Андрій (вч. Коробчук Г.П., Мельник Т.В.) посіли ІІІ місце у ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка.

Учні прийняли участь у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!», 48 учнів прийняли участь у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник» (вч. Коробчук Г.П., Мельник Т.В.). Учні нагороджені дипломами І ступеня на Всеукраїнському рівні, дипломами І рівня на регіональному рівні, у Міжнародному учнівському конкурсі юних істориків «Лелека», у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН – Юніор Ерудит» (вч.Отовчиць К. П.).

Вчителями української мови та літератури Коробчук Г.П., Мельник Т.В. в школі були проведені заходи до дня народження Т. Г. Шевченка, до Дня української писемності, до відзначення Дня української мови, конкурс читців творів Т. Г. Шевченка «Невмируще слово Кобзаря», конкурс малюнків, вікторини.

В рамках тижня української мови вчителі проводили конкурси, такі як: «Літературний калейдоскоп», літературно- музичну композицію «Мово моя, калинова», художнє читання до дня рідної мови.

Протягом навчального року були проведені предметні тижні. У рамках проведення тижня іноземної мови були проведені конкурси «Хто зверху», брейн-ринги, для учнів початкової школи «Подорож у казку» (вч. Дворак О.О., Павельчук Н.О,). Відкриті уроки були проведені вчителем української мови Мельник Т.В. в 5 класі. Вчителі Павельчук Н.О., Мельник Т.В. створили предметні блоги, де висвітлюють фахову роботу, як вчителя-предметника, так і роботу класного керівника. Учеиця 4 класу Шарміна Ірина в ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземної мови посіла І місце (вч. Павельчук Н.О.).

Учні школи беруть активну участь в інтерактивному Всеукраїнському конкурсі з англійської мови "Гринвіч".

В 2016-2017н.р. Павельчук Н.О. прийняла участь в обласній педагогічній виставці «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування», створивши електронний посібник «Використання лексичних одиниць на уроках англійської мови в початковій школі» та посіла в цьому конкурсі 2 місце.

В 2016-2017 н.р. методична робота вчителів початкових класів була спрямована на вирішення проблемних завдань навчання і виховання учнів. З урахуванням рівня організаціі навчально-виховного процесу, особливостей складу учнів початкових класів, учителі, члени МО продовжили роботу над науково - методичною темою «Підвищення якості успішності учнів на основі впровадження нових педагогічних технологій та інтерактивного навчання». Вчителі початкових класів продовжили роботу в онлайн проекті «Інтерактивна школа творчого вчителя». Прийняли участь у проекті «Платформа uа»- це онлайн платформа, де учні початкової школи усієї України вивчають математику в інтерактивній формі і отримали сертифікати. Велика увага приділялася обдарованим дітям, які показали високі результати у міжнародних конкурсах з навчальних дисциплін. Щорічно учні початкових класів беруть участь Всеукраїнському природничому інтерактивному конкурсі «Колосок», Всеукраїнському конкурсі «Патріот», Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру», у грі -конкурсі «Весняний колосок», «Соняшник», «Грінвіч», «Геліантус». Більшість учасників посіли призові місця.

Вчитель початкових класів Творисюк Г.М. стала конкурсантом в Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2017 в номінації «Початкова школа». Вчитель Підручна Г.О. пройшла курси вчителів початкових класів за методикою розвивального навчання в м. Києві.

Вчитель Підручна Г.О. створила та систематично поповнює сайт вчителя початкових класів. Блог Творисюк Г.М. був відзначений управлінням освіти, як один із кращих серед вчителів початкових класів. В 2017 році Творисюк Г.М. прийняла участь в обласній педагогічній виставці «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування», створивши елетронний посібник» «Уроки української мови в 3 класі з нестандартними формами роботи». В обласному етапі педагогічної виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» був представлений методичний посібник Мулик А.Е. «ГПД як невід’ємна складова навчально-виховного процесу загальноосвітнього навчального закладу», робота якої посіла 2 місце.

Методичну майстерність вчителі початкових класів підвищували шляхом участі у роботі методоб’єднання, науково-методичних та психолого-педагогічних семінарах, шляхом самоосвіти.

Свою діяльність вчителі спрямовують на пошук наукових новинок, на створення творчої атмосфери, модернізацію форм, методів та засобів навчання дітей, а головне на реалізацію принципу рівноправного діалогу між учителем та учнем.

Згідно складеного плану було проведено 5 засідань методичного об’єднання вчителів початкових класів. Були проведені відкриті уроки в 4 класі (вч. Творисюк Г.М.), Калушевич І.О., Підручна Г.О.

Протягом року вчителі підготували і провели виховні заходи: родинне свято «Мамин день», Андрійвські вечорниці», «Різдвяний вечір» ,«Новорічний карнавал», свято «Прощавай, початкова школо!», «Україна-єдина країна», «Святий Миколай, в гості завітай», «В память про небесну сотню», «Славута- диво-казка».

Вчителі прийняли участь у обласному семінарі «Майбутнє починається сьогодні» та «Родинна твердиня»

Система роботи в початкових класах побудована так, що всі заходи готуються спільно: учитель - батьки - діти, що допомагає згуртувати дитячі колективи.

Вчителями були організовані виставки творчих робіт учнів «Математика навколо нас», «Світ очима дітей», прийняли участь у виставках «Замість ялинки букет», «Великдень», «Писанка» та інші.

Протягом навчального року робота методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу (голова МО Харь С.В.) проводилась відповідно до плану.

За період навчального року учні приймали участь в шкільних та міських олімпіадах.

42 учні прийняли участь в Всеукраїнському математичному конкурсі «Кенгуру» (вч. Косік Т.Д., Степанюк Ю.М.), природничому конкурсі «Колосок» (вч. Харь С.В.) «Геліантус» (вч. Кмитюк С.Л.) 2 учні 10 класу прийняли участь в обласному заочному конкурсі - захисті МАН та представили свої роботи на очний конкурс - захист МАН (вч. Харь С.В., Кмитюк С.Л.). Учні приймали участь в інтерактивному конкурсі з інформатики «Бобер», у Міжнародному дистанційному конкурсі «Олімпіс 2017 - Весняна сесія» (вч. Потаковська І.М.), інтерактивному конкурсі «Геліантус» (вч. Палій О.Є.).

Учень 8 класу Талько Ярослав посів ІІІ місце в інтернет-олімпіаді «Математична олімпіада. Крок до знань» (вч.Степанюк Ю.М., Косік Т.Д.) Учень 10 класу Левін Микола зайняв 3місце в обласному заочному конкурсі - захисті МАН «Цікаві математичні ідеї» (вч. Косік Т.Д.) та в обласному конкурсі «Космос, людина, духовність», де посів 2 місце (вч. Левіна І.М.). Реферат, який був представлений на конкурс «Атомна енергетика і ми» учнем 10 класу Левіним Миколою, зайняв 3 місце (вч. Левіна І.М.). Кмитюк С.Л., вчитель хімії, прийняла участь у молодіжному проекті з енергоефективності «Енергія і середовище» в номінації «Педагогічні роботи», де посіла 3місце. Вчитель біології Харь С.В. стала конкурсантом в Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2017 в номінації «Біологія». В 2017 році Харь С.В.отримала сертифікати навчального стартапу вчителів біології в м.Києві. Вчителі хімії, біології, географії, фізики прийняли участь в інтерактивному інтернет -турнірі з природничих дисциплін, приймають участь в проектах на екологічну тематику.

Вчителями Кмитюк С. Л. та Харь С.В. був проведений тиждень природничих наук. За допомогою квест-гри учні мали нагоду більше дізнатися про такі науки, як хімія, біологія, географія. В 2017 році учень 11 класу Мосорук Ярослав посів ІІІ місце в ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії та астрономії (вч.Палій О.Є., Левіна І.М.),

З метою обміну досвідом вчителями природничо - математичного циклу були проведені відкриті уроки, а саме: Косік Т.Д., Харь С.В., Кмитюк С.Л. Створено блог вчителя біології Харь С.В.

Основною метою діяльності шкільного методичного об’єднання вчителів художньо – естетичного циклу є розвиток творчої ініціативи педагогів, які викладають предмети художньо-естетичного циклу, виявлення і поширення передового досвіду вчителів, найбільш ефективних форм та методів їхньої роботи, залучення вчителів до впровадження в процесі викладання предметів художньо-естетичного циклу сучасних медіа-засобів, зокрема комп’ютерних технологій.

Пошукова група учнів 7 класу стала пережцем міського етапу та представила свою роботу на обласному зборі переможців конкурсу «Всеукраїнська краєзнавча експедиція «Моя Батьківщина-Україна» (вч. Рафаєнкова З.А.) Учениця 4 класу Ільчук Богдана представляла роботу шкільного музею на Всеукраїнському конкурсі екскурсоводів-музеїв «Край, в якому я живу» в м. Києві (керівник музею Мулик А.Е.). Учениця 11 класу Пахомова Марія посіла 3 місце місце в ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання (вч. Рафаєнкова З.А.).

У 2016-2017 н. р. проведено на належному організаційному, науково-методичному рівні 6 засідань педагогічних рад, 4 засідання методичної ради школи, 4 психолого-педагогічні семінари.

За період 2016-2017н.р. було проведено цикл співбесід з молодими вчителями, вчителями, які атестуються, головами методичних об’єднань. В рамках Днів науки проводились предметні тижні. Організовано роботу постійнодіючої виставки новинок методичної літератури, матеріалів кращого педагогічного досвіду з питань модернізації змісту освіти, інтерактивних, проектних форм роботи, компетентнісного підходу до навчання.

В школі створене наукове товариство «Ерудит», куди входить 12 учнів школи, що задіяні у 8 відділеннях. У 2016-2017 н.р. члени наукового товариства «Ерудит» приймали активну участь у зимовій та веснянй сесії у рамках МАН.

Протягом 2016-2017 н.р. пройшли курси підвищення кваліфікації при Хмельницькому ОІППО 6 вчителів школи: Отовчиць К.П., Коробчук С.С., Палій О.Є, Мельник Т.В., Харь С.В., Левіна І.М., Творисюк Г.М.

В 2016/2017 н.р атестувалось 3 вчителі. Атестаційною комісією відвідано уроки, позакласні заходи, вчителю Мельник Т.В. присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії», вчителю Харь С.В. присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», вчителю Творисюк Г.М. присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії»,

Завдяки самоосвітній діяльності вчителів, доцільно організованій роботі, педагоги щороку підвищують професійний рівень під час підготовки і проведення методичних заходів, працюючи над самоосвітньою темою, у творчих групах.

Переглядів: 435 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024