Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.24, 12:07

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Квітень » 24 » Всесвітній день мігруючих птахів
08:39
Всесвітній день мігруючих птахів

    Нарешті ми дочекалися теплих весняних днів, що принесли з собою перші яскраві промені, зелені листочки та чудовий настрій. Повернулися з півдня невтомні мандрівники - птахи - і тепер чарують нас своїм чудовим співом.

   Сьогодні святкування Всесвітнього дня мігруючих птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства. Головна мета акції: ознайомити учнів з перелітніми птахами України, активізувати бажання дітей допомагати птахам: виготовляти годівнички, шпаківні; підвести до розуміння того, що птахи – наші друзі і їх необхідно оберігати.

   Долучилися до святкування цього дня і учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №7.

  На території закладу відбулася природоохоронна акція «Гостинна годівничка». Це своєрідний заклик до усіх небайдужих громадян про допомогу птахам, адже, якщо ми збережемо птахів, то вони нам збережуть садки від комах і примножать врожаї овочів та фруктів.

 Школярі взяли активну участь у різноманітних заходах. Серед наймолодших школярів був проведений конкурс малюнків на тему: "Птахи - наші пернаті друзі".

Відгадування загадок, птахів за описом та за співом, вікторина про пернатих – ці та багато інших завдань допомогли учням 2 класу підійти до висновку: Бережіть птахів! Бережіть природу!
   П'ятикласники ознайомилися з основними виданнями про птахів: довідниками, енциклопедіями, визначниками. Сторінка за сторінкою, інформація за інформацією – і нові знання, нові відкриття про пташок! Про те, де живуть, яку користь приносять, про їх «санітарні здібності» та ін. Усі присутні збагатились знаннями та повагою до друзів наших менших!
  Старшокласники провели інформаційні п'ятихвилинки на яких розповіли багато цікавого про незвичайний світ птахів.

   Учні 7 класу поринули у світ ребусів , головоломок та кросвордів про птахів.

  Проведений орнітологічний турнір між учнями 8 класу збагатив уяву та мислення дітей інформацією про пташиний світ: міграції птахів, будова тіла і фізіологія птахів, живлення, поведінка птахів, а також зрозуміти взаємозв¢язок орнітології – науки, що вивчає птахів, з історією, літературою, географією, мистецтвом, музикою, суспільством.

    Отже, відзначення цього дня дає можливість кожному зробити свій внесок у зменшення загроз для птахів та для їхнього захисту, допоможе відчути себе ближчими до природи.

Переглядів: 415 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024