Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.24, 05:11

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Січень » 22 » "РІЗДВЯНИЙ ВЕЧІР"
11:36
"РІЗДВЯНИЙ ВЕЧІР"

 Багато століть тому, у небесах спалахнула Віфлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки запалює в будинках різдвяні свічі і в чистому голосі молитви, що летить угору, прозорий дзвін будить в наших серцях віру у добро та любов.

      І знов Різдво! Одне з найсвітліших та найкрасивіших християнських свят, яке приходить у світлі зірок, у сяйві свічок та в супроводі щирої колядки. Різдво – це улюблене свято, до якого готуємось завжди радісно та натхненно.

      Різдво прийшло і у ЗОШ I-III ст. №7. 20 січня учні 4 класу спільно з класним керівником Творисюк Г. М.  та вихователем ГПД Мулик  А. Е. підготували для батьків та гостей « Різдвяний вечір».

Розпочалося вертепне дійство із сцени життя української родини напередодні Різдва. Господар, внісши до хати сніп, віншував усіх присутніх із найочікуванішим святом Різдва Христового. Під вікном засяяла зірка і залунала коляда у виконанні учнів 4 класу. Разом з колядниками прийшли Циган, Циганка, Коза, Лікар, які розіграли жартівливу сценку.

   Переходами від одного до іншого обрядового дійства слугували музичні та театральні вставки: зірка освітила дорогу  до Спасителя, вказала подальший шлях Йосипу та  Марії, які вирушили до Віфлеєму; Янгол, який сповістив про велику радість; пастушки, які  прийшли вклонитися Спасителю; три царі, які принесли дари Немовляті Христу.

    На свято завітали й маленькі щедрувальники – вихованці старшої групи ДНЗ № 3 «Росинка» з вихователями, музичним керівником та завідуючою Н.В. Ткачук. Переодягнені в казкових героїв, вони продовжили дійство театралізованими піснями-щедрівками.

   Закінчували свято засівальники. Вони сіяли з торбинки пшеничні зерна, бажаючи всім щастя, здоров'я і добробуту в Новому році.

    Неодмінним атрибутом усіх різдвяних гуртів були власноруч виготовленні зірки. Святкову атмосферу доповнював вертеп. Радували око Різдвяні дзвіночки, свічки, ангелята. Вдячні господарі пригощали колядників різдвяними пряниками та солодощами.

  Кажуть, що справжнє свято Різдва не достатньо побачити. Його потрібно відчути. Воно завжди особливе та незвичайне. Це час, коли все навкруги наповнює атмосфера духовності, традицій, святкових заходів та емоцій, які неодмінно залишаються у серці кожного.

                                                                  

вчитель початкових класів

                                                                                                                      Г.М.Творисюк 

 

Переглядів: 467 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024