Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.24, 08:15

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Лютий » 26 » Тиждень української мови
00:24
Тиждень української мови

Мова-втілення думки. Що

багатша думка,то багатша мова.

Любімо її,вивчаймо її, розвиваймо її.

Борімося за красу мови,за правильність мови,

за приступність мови,за багатство мови…

                                                                 М.Рильський

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Згідно плану роботи гімназії №7 з 22.02 по 26.02.2021р., проведено тиждень української мови. У закладі освіти відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди Дня рідної мови та відзначення ювілейної дати, 150-річчя від дня народження Лесі Українки, задля популяризації та вшанування творчості письменниці.  Здобувачі освіти мали змогу поринути у багатющий світ краси української мови, вшанувати пам'ять  Лариси Петрівни Косач-Квітки.

Метою всіх проведених заходів було:

· донести до учнів красу і багатство української мови;

· спонукати учнів до творчої праці;

· розвивати мовленнєві здібності учнів;

· збагачувати словниковий запас;

· виховувати повагу до рідного слова.

Данильчук Т.В., вчитель української мови та літератури, 22.02 у 9 класі провела мовну гру «Найрозумніший», у ході якої дев’ятикласники повторили й закріпили норми орфоепії, орфографії, знання з синтаксису, морфології та лексикології. Перемогу здобула Михайлюк Вероніка.

У вівторок, 24.02, було проведено  мовознавчу вікторину на тему «Любіть Україну і мову її солов’їну» з учнями 7 класу. Команда «21 лютого» отримала перемогу, показавши ґрунтовні знання з предмету. 

У четвер, 25.02, Данильчук Т.В. було  проведено виховний захід «Лесине слово у вічність» для здобувачів освіти 6 класу, де учні дізналися про цікаві та маловідомі факти з життя та творчості геніальної поетеси. 

 Протягом тижня учні дійшли висновку, що мова – запорука існування народу, нації.

Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Плекаймо рідну мову, бережімо рідну мову!. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, ці слова, промовлені з дитячих вуст, звучать особливо актуально.

 

Переглядів: 276 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024