Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.24, 01:48

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Березень » 12 » Тиждень психології
00:26
Тиждень психології
                          Життя багатше, ніж ми його

                            звичайно сприймаємо…

Історія знає епоху великих географічних відкриттів, персоніфікованих іменами Колумба, Магеллана, Васко да Гами, Лаперуза. Відкриття в галузі фізики на межі двох останніх століть (Фарадей, Герц, пізніше Ейнштейн, Бор, Гейзенберг) перевернули уявлення людства про матеріальний світ, що нас оточує. Відбулося проникнення в простір космосу (Ціолковський, Корольов, Гагарін); звичними стали польоти космічних кораблів, подорожі до Місяця, Марсу, Венери. Освоєні земні простори, відкривається космос, розкривають свої таємниці мікросвіти атомного ядра, розгадуються спіралі генетичного коду.  Однак, як гігантська terra incognita, залишається нерозгаданим внутрішній світ людини: область її свідомості та несвідомі процеси, складна структура психіки і загадки людської особистості. Хоча тут теж є свої першовідкривачі. Що кожен із нас знає про себе? Вже кого-кого, здавалось би, а себе я знаю, кожного дня із цим суб’єктом маю справу. Так може сказати багато людей. Але в цьому є сумнів. Дізнатися про себе все неможливо або, в будь-якому разі, важко. Але багато чого може бути відкрито, якщо вибрати два шляхи і ступати на них почергово. Перший – уважний аналіз не стільки задумів власних вчинків, скільки самих вчинків у співвідношенні їх із задумами. Це дуже важливо, якщо мати на увазі, що оточуючі нічого не знають про наші задуми, а бачать вчинки і роблять про нас висновок саме на основі їх здійснення. Другий шлях – звертання до можливостей науки, в завдання якої входить вияснення того, яким закономірностям підпорядковуються людська пам’ять, воля, мислення, уява, які їхні особливості. Ім’я цієї науки – психологія. Останнім часом психологія дедалі ширше входить у наше життя і стає ближчою, зрозумілішою і потрібнішою. Популярність психології закономірна: адже всі ми живемо серед людей, а там де є люди відразу починається психологія. І наш життєвий досвід лише збагатиться, якщо до нього додати наукові знання.

      Для оптимізації навчально-виховного процесу, покращення взаємин у тріаді «учень – батьки – учитель» та психологічного клімату в класних колективах, розширення знань усіх учасників навчально-виховного процесу про науку психологію, активізації пізнавальної активності учнів, пропаганди здорового способу життя та розвитку життєвої компетентності дітей доцільно проводити тиждень психології в школі, що  підвищує інтерес до діяльності психолога з боку учнів та педагогів, сприяє зростанню його авторитету.

Так у ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 з 25.02.2013 по 01.03.2013 пройшов тиждень психології «Впусти психологію у своє серце».

Мета проведення тижня – розширення знань учнів про науку психологію, особливості роботи шкільного психолога; активізація пізнавальної активності учнів, пропаганда навичок конструктивного спілкування; розвиток творчості учнів, вміння висловлювати власну думку, розкриття творчого потенціалу школярів; допомогти дітям краще пізнати один одного.

План тижня включав різноманітні акції, конкурси, ігри, різноманітні заняття з учнями.

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ

     На занятті «Знайомтесь – це я!» учні 2-го класу вчилися висловлювати свою думку, розповідати про себе.  

     Учні 3-го класу взяли активну участь в акції «Яка чудова гра!». Під час проведення акції школярі дарували один одному посмішки. У формі гри дізналися чим корисний для людини сміх, про те, коли і як треба сміятися, і коли сміятися зовсім недоречно і некрасиво. У класі панувала доброзичлива та дружня атмосфера.

     Під час дня здорового способу життя учні активно взяли участь у різноманітних заходах: конкурс стінгазет «Обери життя без шкідливих звичок» серед учнів 1-11 класів з яких  було зрозуміло, що молодь дбає про своє здоров’я і обирає здоровий спосіб життя; представлення сценки «Молодь за здоровий спосіб життя», де активну участь прийняли учні початкової школи; протягом дня у кожному класі працювали учні – волонтери, які розповідали казки про здоровя та проводили бесіди на тему «Що таке шкідливі звички?»

          

            Під час роботи «Скриньки довіри» учні школи зверталися до психолога з різноманітними запитаннями, побажаннями, проханням підказати, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Хоч листів було багато, проте кожен учень отримав відповідь на своє запитання.                

    Учні 3-4 класів, по бажанню, взяли участь у конкурсі літературних творів на тему «Мій гарний вчинок».

За підсумками конкурсу учні були нагороджені грамотами за змістовний літературний твір ( учні 3кл. Турчак Андрій, Яремчук Богдан, Лелюк Михайло, Коваль Аня) та подяками за участь у конкурсі ( Мазур Дмитро – 4кл., Самарова Діана – 4кл., Дзюба Артем – 4кл.).

     Для учнів 9 класу психологом школи був проведений захід «Добро починається з тебе». Під час заходу діти вчилися доброзичливості, поваги до людей; прагнення до усвідомлення необхідності жити в мирі та злагоді з рідними та близькими людьми, іншими народами; дбайливого ставлення до рідної природи; пробуджувати щирий інтерес до всього корисного, морального.         

      Протягом усього тижня в школі панувала атмосфера активної творчості, гарного настрою та доброзичливості.

      Переможці та активні учасники тижня психології «Впусти психологію у своє серце» були нагороджені грамотами та подяками.

      Дякую учням школи за активну участь у проведенні тижня психології. Бажаю успіхів у навчанні, хорошого настрою та багато хороших друзів. А також  памятати, що добро починається з тебе!!!!!

    ЗА ПІДСУМКАМИ УЧНІВ

ПСИХОЛОГІЯ ДОПОМАГАЄ:

§       відчути гармонію зі своїм внутрішнім світом;

§       відкривати шляхи;

§       зрозуміти навколишній світ;

§       знайти рівновагу;

§       правильно організувати свою роботу;

§       налагодити стосунки;

§       зробити вибір;

§       спілкуватися з людьми;

§       висловлювати свої думки;

§       розібратися в своїх думках;

§       планувати своє життя;

§       дарувати любов;

§       підкорювати вершини.

                                                     

ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ:

§       досягти успіху, змінити свої погляди на життя;

§       насолоджуватись життям;

§       бути щасливими;

§       відчути баланс у всьому;

§       бачити прекрасне;

§       підтримувати інших;

§       відчути радість спілкування;

§       відчути світ у собі і себе у світі;

§       конструктивно вирішувати конфлікти;

§       бути на всі 100.

                                                                                                                                    Практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ступенів №7                                                                                                                                                                                             З.М.Григорук

 

Переглядів: 2708 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024