Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.24, 08:20

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Грудень » 12 » ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ
10:54
ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ

   Правопорядок – важлива передумова мирного та злагодженого життя в державі. Це справедливо й тоді, коли йдеться про такий, здавалось би, невеличкий соціум, як школа. Виховати в дитини вміння відстоювати свої права, не порушуючи при цьому прав інших, виховати відповідальне ставлення до своїх обов’язків – означає виховати завтрашнє громадянське суспільство. Таке завдання стоїть сьогодні перед школою.

      Згідно з річним планом роботи школи, а також з метою підвищення рівня правової освіти та виховання в учнівської молоді ціннісного ставлення до суспільства і держави, формування вміння визнавати пріоритет прав та свобод людини у ЗОШ І – ІІІ ступенів № 7 з 07 по 11 грудня 2015 року проходив Всеукраїнський тиждень права.

  Розпочався тиждень з оформлення інформаційних стендів, створення виставок тематичної літератури «Наші права – щасливе дитинство», «Конституція України – основний закон держави». Протягом тижня у школі проводився конкурс малюнків на тему: «Малюємо свої права та обов’язки». Класними керівниками 1-11-х класів був проведений Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Учні 10 класу переглянули відеоролики на тему: «Світ без насильства» (в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства»).

      Шкільний бібліотекар Рафаєнкова З.А. та вчитель правознавства Андрієвська О.Я провели спільний бібліотечний захід на тему: «Конституція – основний закон моєї держави», під час якого презентували учням 5-6-х класів бібліотечні видання про права людини та права дитини.

      З метою підвищення рівня правової культури школярів, роз’яснення чинного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх у школі були проведені профілактичні бесіди з представниками правоохоронних органів, а саме: Гнатко О.С. - прокурором Славутської міжрайонної прокуратури (8-11 кл., вч. правознавства Андрієвська О.Я.), Попелем В.М. - старшим інспектором кримінальної поліції (6-8 кл., соціальний педагог Григорук З.М.), Ніколюк І.О. - головним спеціалістом сектору правової роботи, правової освіти та державної реєстрації нормативно-правових актів Славутського міськрайонного управління юстиції (8-10 кл., вч. правознавства Андрієвська О.Я.).

      З метою набуття практичних вмінь і навичок з адміністративного права 9 грудня вчителем правознавства Андрієвською О.Я. була організована ознайомча екскурсія до Славутського міськрайонного суду, в межах якої учні 9-10-х класів були присутніми на судовому засіданні.   

      До Міжнародного дня захисту прав людини та в рамках Всеукраїнського тижня права 10 грудня класним керівником 2 кл. Підручною Г.О. був проведений відкритий урок з основ здоров’я на тему: «Права дитини», під час якого учні познайомилися з Конвенцією ООН про права дитини та переглянули мультфільми, в яких йшлося про порушення прав дітей.

      10 грудня серед учнів 9-11-х класів був проведений брейн-ринг на тему: «Я знаю свої права», в якому перемогла команда 9 класу. 11 грудня учні 9 класу стали учасниками правової вікторини «Запитання від Феміди», в якій перемогу здобула Язикова Вікторія.

      Загалом тиждень права був насиченим, цікавим і, маю надію, плідним. Така профілактична робота дає можливість розвивати в дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки. Сподіваюсь, проведення подібних тематичних тижнів допоможе вихованцям нашої школи завжди іти пліч-о-пліч з правопорядком.
 

Вчитель правознавства ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7

Андрієвська О.Я.

Переглядів: 581 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024