Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.24, 02:58

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Березень » 22 » Шевченківські дні у школі
14:42
Шевченківські дні у школі

             Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття

    В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним пророком. Адже не одне покоління українців формує свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків, прагнув, щоб Україна була визнана усіма державами світу як могутня Європейська держава.
     З нагоди 198 річниці від дня народження славетного українського письменника Т.Г.Шевченка в ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 відбулися заходи по вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. Підготовлена виставка-вернісаж «Віч – на – віч з Шевченком», на якій представлені книги, журнали, картини, присвячені життю та творчій діяльності поета, художника, урок-реквієм «…І мене в сім’ї єдиній, в сім’ї вольній, новій…», на якому зібралися всі учні школи, вчителі та батьки, щоб не тільки вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути серцем і душею його невмируще слово.
     У концертній програмі звучало багато пісень на слова Шевченка, які виконували солісти Гнесь Ольга, Нищитюк Лілія та Пушний Артем 6 клас та вокальна група учнів 5 класу.
     Дуже емоційно сприймали глядачі читання учнями 7 класу Поліщук В., Курятою К. та Пуц Д. поезій Тараса Шевченка та інсценівок творів Шевченка у виконанні драматичного гуртка «Дивосвіт»: Маєвський Д., Соболевська Д., Левін М., Гнесь О. та інші.
     Після концертної програми всі учасники свята зібралися на території школи біля погруддя Т.Г.Шевченка для покладання квітів Великому Кобзареві.
     Свято закінчилося поетичними рядками:
   Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
          І голос твій нам душу окриля.
          Встає в новій красі, забувши лихоліття,
          Твоя, Тарасе, звільнена земля.
 
                      Г.П.Коробчук
                      вчитель української мови та літератури
                      ЗОШ І-ІІІ ступенів №7
Переглядів: 1047 | Додав: fly | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024