Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.24, 18:23

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Семінар бібліотекарів
23:36
Семінар бібліотекарів

АРТ - ВІТАЛЬНЯ                                    

Зустрічі без прощань.

                                          Людина, для якої книжка вже в дитинстві стала такою необхідною,  як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, спустошеною і збіднілою.                                         В.Сухомлинський

 

       Сучасні інформаційні технології: мобільність, доступність створюють, з одного боку, сприятливі умови їхнього застосування, з іншого — поглиблюють хворобу, яку відомий американський дослідник Дж. Белл діагностував як «культурний авітаміноз». Тому важливо, щоб дитяча бібліотека для юних користувачів стала не тільки інформаційним центром, а й осередком проведення дозвілля, «рідним домом», місцем зустрічей та спілкування.

    Саме такою територією творчого спілкування стала зустріч бібліотекарів міста, яка відбулася у ЗОШ І-ІІІ ст. № 7.

Провела творчу  зустріч в арт - вітальні «Зустрічі без прощань» Рафаєнкова З.А., яка відкрила першу сторінку прекрасного і неповторного, великого і різноманітного світу мистецтва.

Зустріч розпочалася з  презентації фільму «Шкільна бібліотека - центр естетичного виховання школярів»

У фільмі вели розмову дві енциклопедії, які розповіли про життя бібліотеки та захоплення школярів різними видами мистецтва. Даний фільм був створений учнем 10 класу Семенюком Богданом. Ця  сторінка дала змогу поринути у світ кіно.  

 На  зустріч  запрошені кращі читачі школи, щоб зустрітися з людьми, причетними  своїми творчими справами до мистецтва.

Це Надуваний Петро Михайлович, який презентував присутнім свою нову книгу «Дивосвіт».Діти уважно вслухалися в слово поета і ніби серцем доторкнулися до глибокої таїни поетичного слова.

 Поезія –це музика у слові. Пісня завжди була віддзеркаленням настрою людини і душі народу. Саме словами пісні звернулася до присутніх гостя арт – вітальні Турчак Оксана Миколаївна. Чарівний спів, який линув з її вуст пробудив ніжність і доброту в кожній дитині. Оксана Миколаївна розповіла, що навчаючись у цій школі, будучи ще зовсім юною пісня для неї стала і душею, і мрією, і любов’ю.

   Прекрасний і хвилюючий світ мистецтва танцю, почуття ритму, емоційної насолоди вікрили своїм танцем «Румба» переможці всеукраїнських фестивалів з бального танцю Левін Коля і Гнесь Оля. 

Віртуальна подорож і знайомство з художниками – аматорами та їх картинами  передала глибокі переживання,та відкрила яскраву сторінку в образотворчому мистецтві.

Знані в Славуті художники Гончарук Сергій Степанович та Франчук Валерій Олександрович картинами Славутського пейзажу  заставили затамувати подих,щоб відчути несказанну красу.

Перегорнувши сторінку книги Зоя Андріївна підвела присутніх до декоративно- ужиткового мистецтва, кожен вид якого говорить своєю мовою - мовою візерунків, орнаментів, знаків, символів.  Свої роботи з бісеру  представила вчитель математики Ясенчук Ірина Олександрівна. ЇЇ проліски, які пробивалися з-під снігу здавалися живими.

Своїм вмінням вишивати та створювати чарівні речі поділилися юні, але вже талановиті майстрині - це сестри Пахомові: Оксана, Юля, Марія. Учениця 6 класу Язикова Вікторія показала справжній майстер-клас з вишитих рушників. Шаправська Катя та Мельник Марія розповіли  про те, як прекрасне, радісне і вічне вони відтворюють у своїх роботах.

Завершилась подорож країною мистецтва. Кожен для себе зрозумів,що саме книги доносять до нас вічні сили істини, мудрості всіх віків, дарують нам зустрічі з прекрасним.

Адже за словами відомого німецького письменника, драматурга Б. Брехта: «Усі види мистецтв служать найвеличнішому з мистецтв — мистецтву жити на землі».

                               

                Заступник директора з навчально – виховної роботи         

                Світлана Сергіївна Коробчук

 

 

Переглядів: 742 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024