Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.24, 09:20

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Червень » 3 » Екскурсія
17:05
Екскурсія
2 червня 2012р. учні та вчителі школи здійснили поїздку до міста Кам'янець-Подільський та Хотин. Загадкове місто на камені, початок заснування якого не знає ніхто, ця таємниця бентежить неодин розум історика та дослідника Поділля. Тут мирно співіснують мусульманський мінарет, православні та католицькі храми, фортеця, інші оборонні споруди, та чудові краєвиди каньоону річки Смотрич.
 В Кам'янці екскурсія почалась із Старого міста, де з оглядового майданчика, біля Новопланівського мосту, ми разом з екскурсоводом оглянули стіни і вежі древнього містечка. Далі відвідали Троїцьку площу і вирушили до костелу св. Апостолів Петра та Павла. Потім вирушили до Тріумфальної арки, через яку можна потрапити на територію костелу. За повір'ям, загадані під цією аркою бажання обов'язково збуваються. Після оглядин Старого міста ми вирушили до ботанічного саду.
Сьогодні рослинний світ ботанічного саду налічує 2800 видів, форм і сортів деревних, чагарникових і трав'янистих рослин. 
     Наступним пунктом нашої мандрівки була Хотинська фортеця. Після короткої екскурсії околицями замку ми мали можливість відвідати внутрішні приміщення в укріпленні. Цікаво було оглянути підвали, де зберігали провіант, порох, використовували їх і як в'язницю для бранців.
      Перебуваючи на території Хотинської фортеці, ми доторкнулись кам'яних мурів і веж, збудованих нашими пращурами, пройшлись дорогами й містками, де в давні часи точились жорстокі битви наших земляків із непрошеними гостями. Ця подорож залишила приємні спогади про відвідини цього куточка Української землі, де знімались такі художні кінострічки, як "Д'артаньян і три мушкетери", "Народжена революцією", "Легенда про безсмертного лицаря Айвенго". у дітей була можливість самим оглянути експонати, що їх цікавили, і зробити фото на згадку про відвідування цих місць.
Переглядів: 558 | Додав: fly | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024