Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.24, 12:36

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Листопад » 14 » День української писемності та мови
17:14
День української писемності та мови

Щороку 9 листопада українці відзначають День української писемності та мови. Свято було засновано на честь літописця Нестора, послідовника знаменитих Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності.

Цей тиждень в ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 був насичений різноманітними подіями, присвяченими цій даті. Учні 8, 9 та 11 класів разом з учителем української мови та літератури Г. П. Коробчук охоче долучилися до написання радіодиктанту. «Наші пісні» - такою була назва ХVII Всеукраїнського радіодиктанту єдності. Крім того, що радіодиктанти об’єднують нас як націю, вони ще й збагачують знаннями про Україну, мотивують і надихають: на хвилі єдності, на хвилі любові до мови, до України.

Цього ж дня було проведено й І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Рідна мова маленьким дивом озвалася в серці кожної дитини. Діти познайомились ближче із життєвою творчістю Петра Яцика та виконали завдання, розроблені вчителями-мовниками.

Родзинкою цьогорічного святкування став загальношкільний виховний захід присвячений цій даті, який підготували учні 5 та 7 класів під керівництвом вчителя української мови та літератури І. В. Кучерук. Школярі згадали історію розвитку української мови й мовні проблеми сьогодення, із задоволенням демонстрували свої декламаторські та акторські здібності. Також їм допомагали їхні наступники – учні 2, 3 та 4 класів.

Насиченим було життя і в учнів початкової ланки. Вони розгадували кросворди, ребуси, загадки, запам’ятовували крилаті вислови про мову, а допомагали їм їхні класні керівники – Г. О. Підручна, І. О. Калушевич, Т. В. Мельник, Г. М. Творисюк. А ще впродовж тижня проводились вікторини, квести, виховні години. Учнів нашої школи чекали нові враження, нові відкриття, нові історії. Кожен із школярів в кінці тижня повертався додому з позитивними емоціями та надбаними знаннями з української мови.

Кучерук І. В., вчитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

 

Переглядів: 415 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024