Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.24, 01:00

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Квітень » 28 » «Чорнобиль: у призмі часу»
10:02
«Чорнобиль: у призмі часу»

Чорнобиль... Це слово знає весь світ. Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестримний біль. 26 квітня, 30 років тому наша країна вперше зустрілася з такою грізною силою, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю. Аварія на Чорнобильській АЕС ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках.

І досі в наших серцях лунає чорнобильський дзвін. Його звуки наповнені тривогою та болем за рідну землю, яку зрошують смертоносні кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірами, за вирубані ліси, за майбутнє життя.

Про цю жахливу катастрофу важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей.

Учнівський та педагогічний колективи ЗОШ І-ІІІ ст. №7 урочисто відзначили тридцяту річницю чорнобильської катастрофи та вшанували героїв нашої країни, які пожертвували своїм життям під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Лінійка-реквієм «Чорнобиль: у призмі часу» проходила на стадіоні мікрорайону «Південний». До заходу долучилися вихователі та вихованці (старшої групи) ДНЗ №3 «Росинка», жителі мікрорайону, а також рятівники державної служби з надзвичайних ситуацій, які продемонстрували всім майстер-клас «Будні рятівника».

У цей день, день пам'яті, скорботи і роздумів, нам-таки було над чим замислитись. Адже ми живемо на технологічному вулкані. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Чи стали ми більше шанувати рідну землю? Аби довести своє небайдуже ставлення до цієї екологічної проблеми, всіма присутніми на заході був створений «живий знак атомної небезпеки».

І на завершення урочистої лінійки всі присутні взяли участь у проведенні флешмобу «Ти, він, вона, я – за щасливе майбуття», що символізував нашу надію на краще майбутнє, майбутнє чисте, без радіації, в якому житимуть здорові люди.

Педагог-організатор ЗОШ І-ІІІ ст. №7

Андрієвська О.Я.

Переглядів: 490 | Додав: fly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024