Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.24, 17:26

Славутська гімназія №7 Славутської міської ради

Меню сайту
Офіційні ресурси


















Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Грудень » 10
Надання першої медичної допомоги при переохолодженні, обмороженні.

Завдання першої медичної допомоги полягає в тому, щоб найпростішими засобами врятувати життя потерпілому, полегшити його страждання, запобігти розвитку можливих ускладнень, зменшити тяжкість перебігу травми чи захворювання.

Перша медична допомога може бути надана на місці ураження самим потерпілим (самодопомога) чи його товаришем (взаємодопомога). Це – тимчасова зупинка кровотечі, накладання стерильної пов’язки на рану або опікову поверхню, штучне дихання, непрямий масаж серця, уведення заспокійливих ліків, гасіння одягу, що загорівся, транспортна іммобілізація, надівання протигаза, виведення (винесення) потерпілого із зараженого місця, часткова санітарна обробка.

Надання першої медичної допомоги якомога швидше має вирішальне значення для врятування життя і подальшого перебігу ураження. Першочергову допомогу надають дітям і тим потерпілим, які можуть загинути, якщо не допомогти ... Читати далі »
Просмотров: 535 | Добавил: fly | Дата: 10.12.13 | Комментарии (0)

Як захистити дітей від нещасних випадків 

Щодня у всьому світі з тисячами дітей трапляються нещасні випадки. Тому батькам слід пам’ятати, що подібне лихо може трапитися і з їх дитиною. Найчастіше діти травмуються вдома або на вулиці. Малюки часто падають, залазячи на щось високе, дістають опіки, доторкаючись до гарячого, отруюються, пробуючи на смак доступні їм речі. Діти шкільного віку частіше травмуються на дорозі або під час ігор на вулиці. Убезпечити дитину від нещасного випадку повинні батьки, дорослі, з якими діти залишаються вдома. Немає слів, щоб описати трагедії, які трапляються через необачність батьків. До опікового центру нерідко потрапляють навіть немовлята, особливо з сільської місцевості. Там, як відомо, опалюють приміщення грубками. І деякі з немовлят іноді скочуються просто на розжарені плити. Навіть лікарям нестерпно дивитися на таких маленьких безвинних страждальців. Хочеться сказати: мами й тата, не кладіть немовлят ... Читати далі »
Просмотров: 552 | Добавил: fly | Дата: 10.12.13 | Комментарии (0)

Пам’ятка для батьків
Безпека дітей взимку

Батьки намагаються максимально убезпечити своїх дітей від всяких небезпечних ситуацій, які можуть трапитися під час прогулянок на вулиці. А зараз, з настанням холодної пори року, потенційних небезпек стає більше, а дитяча пам'ять коротка. І всі правила, які вони запам'ятовували в минулому році, тепер благополучно вивітрилися з пам'яті дітвори. Тому потрібно заново вчити, як поводитися на вулиці взимку. Ось основні моменти!

  Першим ділом дитині потрібно запам'ятати, що:

§ Надіти шапку, рукавички і застібатися потрібно, не виходячи з дому, щоб холодне повітря не проник під одяг.

§ Не можна їсти сніг і гризти бурульки, торкатися до металу.

§ На вулиці треба йти посередині тротуару, подалі від будинків, тому що з даху може обвалитися сніг або впасти бурулька, і ні в якому разі не можна заходити в огороджені зони. Ходити по обледенілій тротуару потрібно маленьки ... Читати далі »

Просмотров: 1281 | Добавил: fly | Дата: 10.12.13 | Комментарии (0)

«Будьте обережні – тонкий лід»


 Із настанням морозів на людину чекає ще одна небезпека – загроза провалитися під лід. Слід пам’ятати, що не можна перевіряти міцність льоду ударом ноги, треба навчитися визначати ненадійний лід. Якщо товщина корки льоду менше 5 см, то на нього краще не ступати. Якщо лід скрипить – з нього треба негайно йти. Так само дуже швидко треба покинути темний лід та лід з тріщинами, які, утворюючись, потріскують. Варто побоюватися стоків підприємств, заростей. Треба обходити врослі в лід корчаги й водорості. З недовірою слід ставитися до льоду, який покритий товстим шаром снігу. Під ним, як правило, вода замерзає набагато більш повільно й нерівномірно. Навіть натоптані тропи становлять небезпеку, тому що лід там може бути розхитаний попередніми людьми. Якщо з лунки вичавлюється вода, то треба покинути це місце якнайшвидше й шукати нове. По крижаній поверхні можна ходити тільки при гарній видимості, і не поодинці ... Читати далі »
Просмотров: 601 | Добавил: fly | Дата: 10.12.13 | Комментарии (0)

Вхід на сайт
Нас можна знайти
Facebook Славутська гімназія №7
Афоризми
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024